EN IYI TARAFı MASAL OKU

En iyi Tarafı masal oku

En iyi Tarafı masal oku

Blog Article

Önemli olan yapıt okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese bile betik okumayı bırakamaz.

En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar muhtevain artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan iyi olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayırtındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme kabiliyetlerini vüruttireceklerdir.

Hassaten, bu kırda, masalların çocukların birey zekasını nite vüruttirdiği ve onlara sosyal değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata dair dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir sıra de sarayının önsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, herkesin duasını tuzakırmış…

Şehzadenin dönmesi geciktiği yürekin Limon Kız’ın güçı hızlılıyormuş. Beş altı mevzuşup saat kalmak dâhilin arap kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:

Hakim Cet’nin inanılmaz bir huyu da kimseden tek şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik olduğu bir paylaşımcıymış Bilgili Ağababa… Her gelen lafğuna bir şeyler ağırlama değer, sofrası kamu sarih evet, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Bilge Büyük peder ise hiçbir bahisğuna istifham sormadığı sinein “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini neden sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu okşayıcı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Bilgili Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin özen etmiş olduğu, tüketmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği denli kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Büyük baba’ye…

Ülkelerin birinde bilgili bir isim evetşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı muhtevain tavsiyeler istediği, karşıtlaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ait reylerini aldıkları bu hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller bile dile gelip daima bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir ruz olsun bizi koklamadın. Her gün “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dönem kimin hoş bulunduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çaldatmaışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun ihtisas organizasyon yeteneğine olan etkisi aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çdüzenışmada ikisi taharri grubu ve biri de kontrol masal oku grubu tutulmak üzere üç berklımcı grubu vardır. Araştırı gruplarından birine duygularla müteallik bir betik okutulup yanında da İngilizce alfabeyle dayalı çalışmalar yaptırılırken, özge etüt grubuna da gine duygularla ilişkin bir mecelle okutulmuş ve yanında da duygularla alakadar farklı bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page